Xenteq Acculader 24v-5A LBC 524-5XTR

-
Artikelnummer
LBC 524-5XTR
Omschrijving

Door toepassing van de nieuwste switch-mode technieken is deze lader compacter en lichter dan zijn voorganger, de LBC 400 serie, en heeft een hoger rendement (tot 90%). De vele bijzondere eigenschappen en beveiligingen, waaronder dubbele (!) temperatuurbeveiliging en ompoolbeveiliging, resulteren in een zeer geavanceerd en uitermate veilig laadproces. Zo worden de lader, de accu en het laadproces continu beschermt. Deze eigenschappen maken de lader inzetbaar voor vele toepassinggebieden op zowel professioneel- als op recreatief  niveau. 
De LBC  serie is geschikt voor permanente aansluiting en inbouw. Zo bevat de lader voor accu’s die langere tijd niet gebruikt worden een speciale functie, de jogging fase. Tevens kan de lader aangesloten blijven/aan blijven staan tijdens belasting van de accu, het starten van een motor of bij aanwezigheid van meerdere stroombronnen. Evenals voorgaande serie is er ook bij de LBC 500 serie geen ventilator gebruikt, dus de fluister stille werking blijft gehandhaafd! De LED aanduidingen voor aflezing van de laderstatus zijn vanuit een grote hoek afleesbaar. Verder bevindt er zich aan de voorzijde van de lader ook één drukknop waarmee zeer eenvoudig de juiste accutype instelling gekozen kan worden. Hierdoor is de LBC 500 te gebruiken voor vele accutypes waaronder: start. semitractie, voltractie, gel-, AGM-, spiral, koolstofvezel en calcium. De LBC 500 is nu tevens geschikt voor de LiFePo4 accu! De lader is uitgevoerd met een vaste laadkabel van 1m in lengte. De uiteinden zijn voorzien van accuklemmen en er worden ook kabelogen meegeleverd.

De LBC 500 acculader, welke al jaren succesvol onderdeel is van ons assortiment, heeft nu een robuuste broer erbij gekregen, de LBC 500XTR. De bestaande behuizing is namelijk geheel dicht gemaakt, waardoor de XTR acculader regenwaterdicht, stofdicht en schokbestendig is (IP 66). Omdat de lader een doorontwikkeling is op de reeds bestaande LBC 500, is de werking, het gebruik en uiteraard het kwaliteitsniveau gelijk. Het duidelijke onderscheid tussen de LBC 500 en de LBC 500XTR is dus de dichtheid van de behuizing. Hiermee is er nu ook voor de extreme omstandigheden in de lichtere accuklasse een professionele lader inzetbaar. Met de komst van de LBC 500XTR wordt het toepassingsgebied voor de LBC serie dus nog verder uitgebreid. Ook de LBC 500XTR is instelbaar voor alle soorten loodaccu’s en zelfs LiFePO4 accu’s. De LBC 524-5XTR is een 24V lader met een laadspanning van 5A

Meer informatie
Merk Xenteq Mobile Energy Technics
Levertijd 1-2 werkdagen
Product Garantie 5 Jaar