Power XS20 Solar MPPT 260W Package (1480x540x30)

-
Artikelnummer
EM010110
Omschrijving

Plaats één of meer zonnepanelen op het dak van uw camper of caravan en u bent minder (vaak) afhankelijk van een externe stroombron. Dat biedt extra vrijheid onderweg, vooral voor kampeerders die graag ‘buiten de gebaande paden’ kamperen. De PowerXtreme XS20 MPPT haalt onder alle omstandigheden het maximale vermogen uit een zonnepaneel.

Het vermogen van een zonnepaneel wisselt voortdurend. Dat komt door de draaiing van de aarde, waardoor de lichtintensiteit voortdurend verandert. Daarnaast spelen schaduw en temperatuur van de zonnecel een belangrijke rol bij de afgifte van vermogen. MPPT staat voor Maximum Power Point Tracking en is de beste techniek voor het laden via zonnepanelen. Dankzij MPPT wordt een zonnepaneel door de omvormer niet maximaal maar optimaal belast en dat levert uiteindelijk een beter eindresultaat op. Het voordeel van een laadregelaar of omvormer met MPPT kan oplopen tot 30 procent meer energieopbrengst.

Afhankelijk van de gewenste capaciteit kun je met een MPPT-regelaar volstaan met een kleiner – en dus lichter - zonnepaneel. De MPPT laadregelaar kan los of als complete set met panelen en inbouwmateriaal geleverd worden. PowerXtreme biedt voor montage op camper en caravan keuze uit 3 verschillende paketten met monokristallijne zonnepanelen. U kunt kiezen uit 100,130 of 200 Wp (Wattpiek – het maximale vermogen onder ideale omstandigheden).

De zonnepanelen van PowerXtreme worden geleverd met een garantie van tien jaar op productiefouten. Verder garandeert PowerXtreme dat elk paneel na een periode van 12 jaar nog ten minste 90% van het maximum vermogen levert en na 25 jaar nog ten minste 80%.

Bij monokristallijne panelen vindt de afkoeling van het silicum gecontroleerd plaats: de kristallen liggen dan allemaal in dezelfde richting. Mono zonnecellen hebben een donkerder kleur dan polykristallijne panelen, tot bijna zwart. Daarom vinden veel mensen monokristallijne panelen mooier – al maakt dat voor het dak van camper of caravan natuurlijk niet uit. Het verschil in opbrengst is in de praktijk te verwaarlozen.

Optioneel is er ook een Bluetoothmodule leverbaar om de status van de laadregelaar en accu af te lezen op uw smartphone via een App.

Model

XS 260W

Max. vermogen

260Wp

Optimaal gebruiksvoltage

36.2V

Optimale gebruiksstroom

7.18A

Nullastspanning

44.2V

Kortsluitstroom

7.61A

Type zonnecel

Mono

Vermogenstolerantie

0 ~+3%

Afmetingen

1480 x 540 x 30 mm ( x 2 )

Gewicht

9.6 kg

Temperatuurcycli range

-40 °C tot 85 °C

Meer informatie
Merk PowerXtreme
Levertijd 1-2 werkdagen
Product Garantie 10 Jaar
Transport en verwerkingskosten € 20,00